Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Geroosterd geitenkaasje met Ahornsiroop en granaatpitten

Ingrediënten :

De Geitenkaasjes

De vinaigrette

De Salade

De garnituur

Bereiding :

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en zet opzij.

  2. Snij de granaatappel in 2, haal de pitjes eruit en bewaar.

  3. Verwarm de oven voor op 200° C.

  4. Vorm in een bord een kom met telkens 2 slablaadjes.

  5. Snij de geitenkaas in 2 helftjes en laat 2 min. gratineren in de oven.

De Afwerking

  1. Schik de geitenkaas-helftjes op de slablaadjes.

  2. Verdeel daarover de spinaziescheuten, de rucola en de waterkers.

  3. Giet hierover de vinaigrette en strooi er de rozemarijn, de sinaasappelzeste en de granaatpitjes over.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.