Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Couscous met kip en droge vruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

Voorbereiding

 1. Laat diepgevroren kippenfilets ± 10 min. ontdooien op ontdooistand in de microgolfoven.

 2. Snij de kippenfilets in blokjes.

 3. Snipper de ui grof.

 4. Snij de wortelen in schijfjes.

Bereiding

 1. Verhit 2 el olijfolie in een ruime stoofpot en laat de ui even stoven. Doe er de blokjes kippenfilet bij en laat al roerend even kleuren.

 2. Voeg de wortelen toe. Kruimel er het bouillonblokje over en voeg de helft van de pitakruiden toe. Giet er een kop water over en breng tot aan het kookpunt. Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 10 min.

 3. Voeg de gedroogde abrikozen en gedroogde vijgen toe en schep om. Voeg nog wat water toe zodat de bereiding zo goed als half onder staat. Laat nog 10 min. sudderen.

 4. Schep om en breng verder op smaak met peper en zout, harissa en de resterende pitakruiden.

 5. Breng intussen 1/2 L lichtgezouten water aan de kook. Doe het tarwegriesmeel in een kookpot en overgiet met het kokend water. Laat 7 min. zwellen. Roer tussendoor eens om zodat het niet te veel aan elkaar plakt.

Afwerking

 1. Schep in het midden van de borden een portie tarwegriesmeel en omring met de kippencouscous. 

 2. Geef er het vocht apart bij of giet over de borden.

Tips

 1. U kan de vijgen vervangen door ander gedroogd fruit zoals dadels, pruimen of rozijntjes.

 2. De pitakruiden kan u vervangen door: 1 el paprikapoeder, 1 el komijn, 1/2 el kaneel en 10 geplette korianderbolletjes.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.