Eendenfilet in een korst van citrusvruchten

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten

Lekkere eendenfilet

0 Toevoegen aan favorieten

Eendenfilet in een korst van citrusvruchten

Ingrediënten :

De Eendenfilet

De korst voor de citrusvruchten

De bosbessensaus

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de korst.

  2. Bedek het eendenvlees met deze mengeling en laat 30 min. staan.

  3. Warm de ingrediënten voor de saus op en laat inkoken tot 1/3 verdampt is (dus 2/3 overhouden).

  4. Voeg peper en zout toe aan de saus en bewaar.

  5. Snij het eendenvlees ruitvormig in.

Bereiding

  1. Bak het eendenvlees in een pan met dikke bodem gedurende 2 min. aan de velkant.

  2. Laat 8 min. verder garen op een licht vuur.

  3. Gooi het vet weg.

  4. Bak nu de vleeskant gedurende 3 à 6 min., rol in aluminium en zet 10 min opzij.

Afwerking

  1. Snij het vlees in de lengte in stukken.

  2. Serveer en overgiet met de saus.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *