Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Lekkere eendenfilet

Eendenfilet in een korst van citrusvruchten

Ingrediënten :

De Eendenfilet

De korst voor de citrusvruchten

De bosbessensaus

Bereiding :

Voorbereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de korst.

  2. Bedek het eendenvlees met deze mengeling en laat 30 min. staan.

  3. Warm de ingrediënten voor de saus op en laat inkoken tot 1/3 verdampt is (dus 2/3 overhouden).

  4. Voeg peper en zout toe aan de saus en bewaar.

  5. Snij het eendenvlees ruitvormig in.

Bereiding

  1. Bak het eendenvlees in een pan met dikke bodem gedurende 2 min. aan de velkant.

  2. Laat 8 min. verder garen op een licht vuur.

  3. Gooi het vet weg.

  4. Bak nu de vleeskant gedurende 3 à 6 min., rol in aluminium en zet 10 min opzij.

Afwerking

  1. Snij het vlees in de lengte in stukken.

  2. Serveer en overgiet met de saus.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.