Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gelee van kokosnoot en chocolade

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Giet de kokosmelk in een pan. Voeg de geraspte kokosnoot en de suiker toe. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Haal van het vuur zodra het mengsel begint te sudderen en dek af. Laat 10 min. Afkoelen.

  3. Maak ondertussen fijngeraspte chocolade voor de garnituur. Zet koel weg.

  4. Giet de kokosmelk door een fijne zeef, zet opnieuw op het vuur en breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg, onder stevig kloppen, de uitgewrongen gelatine toe. Laat afkoelen.

  5. Breek de rest van de chocolade in stukken en laat op een laag vuur smelten in de vloeibare room. Roer de gesmolten chocolade tot een gladde crème en voeg er, van het vuur weg, al kloppend de boter toe.

  6. Vul glaasjes met de chocoladecrème en plaats ze 10 min in de koelkast. Giet er vervolgens de kokosmelk over en plaats terug 1 uur in de koelkast. Versier voor het serveren met de chocoladekrullen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.