Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Frangipanetaart met appel en Calvados

Ingrediënten :

Het Franchipanebeslag

En Verder...

Bereiding :

  1. Bereid het frangipanebeslag: roer de boter glad in een mengbeker van de keukenmachine. Voeg afwisselend wat amandelbroyage en ei toe. Meng op het laatst de bloem door het beslag. Laat min. 3 uur koelen.

  2. Neem een taartvorm en druk boterpapier en bladerdeeg goed aan. Prik het deeg en verwijder overhangende stukken. Bak het deeg 10 min. Blind (Bakpapier + zout op het deeg. Voorzichtig afhalen omwille van het zout).

  3. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in brunoise. Stoof 1/3 van de appelbrunoise aan in boter en voeg er sinaasappelsap en 2 el suiker bij. Stoof zachtjes verder tot moes en werk tenslotte af met een scheutje Calvados.

  4. Smeer eerst de taartbodem in met de appelmoes en daarna met het frangipanebeslag. Verdeel de appelbrunoise erop. Strooi er bruine suiker, amandelschilfers en een snuifje kaneel over en verdeel er enkele klompjes boter over.

  5. Bak de taart 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 180° C. Serveer koud of warm.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.