Frangipanetaart met appel en Calvados

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Frangipanetaart met appel en Calvados

Ingrediënten :

Het Franchipanebeslag

En Verder...

Bereiding :

  1. Bereid het frangipanebeslag: roer de boter glad in een mengbeker van de keukenmachine. Voeg afwisselend wat amandelbroyage en ei toe. Meng op het laatst de bloem door het beslag. Laat min. 3 uur koelen.

  2. Neem een taartvorm en druk boterpapier en bladerdeeg goed aan. Prik het deeg en verwijder overhangende stukken. Bak het deeg 10 min. Blind (Bakpapier + zout op het deeg. Voorzichtig afhalen omwille van het zout).

  3. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in brunoise. Stoof 1/3 van de appelbrunoise aan in boter en voeg er sinaasappelsap en 2 el suiker bij. Stoof zachtjes verder tot moes en werk tenslotte af met een scheutje Calvados.

  4. Smeer eerst de taartbodem in met de appelmoes en daarna met het frangipanebeslag. Verdeel de appelbrunoise erop. Strooi er bruine suiker, amandelschilfers en een snuifje kaneel over en verdeel er enkele klompjes boter over.

  5. Bak de taart 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 180° C. Serveer koud of warm.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *