Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gelakte lamskoteletjes met peterseliepuree en mangospies

Ingrediënten :

Het Honingmengsel

Bereiding :

  1. Kuis de koteletjes op en bak ze heel kort in hete boter aan beide zijden, kruid met pezo. Maak het honingmengsel en wrijf het lamsvlees ermee in. Houd apart.

  2. Kook de aardappelen gaar met de fijngesneden look. Pureer ze en voeg er de peterselie en basilicumolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout en lookpoeder. Frituur de takjes peterselie krokant en kruid met zout.

  3. Maak blokjes van de mozzarella en de mango. Draai de mozzarellablokjes in spek en steek ze, afgewisseld met een blokje mango, op spiesjes. Kruid voldoende met peper en zout en Provençaalse kruiden. Wrijf de spiesjes in met olie en grill ze.

  4. Gaar de lamskoteletjes in een voorverwarmde oven van 180°C.

  5. Serveer de koteletjes met de puree, de gefrituurde peterselie en de mangospiesjes

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.