Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gestoofd varkensgebraad met tijmperen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Kuis het gebraad op en bak het aan alle kanten mooi bruin in boter (laat de boter niet verbranden). Eventueel verder bakken in nieuwe boter.

  2. Snijd de ui en prei in ringen en hak de kruiden fijn. Voeg deze samen met paprika en peper en zout bij het gebraad. Bak nog 5 min. mee en bevochtig met vleesbouillon. Laat 35 min. op een zacht vuur garen onder een deksel.

  3. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water en maak er puree van. Doe er gruyèrekaas over en gratineer in de oven.

  4. Schil de peren voorzichtig en pocheer(tegen het koken aan) ze gaar in water met tijm, citroen-zestes en suiker voor ca. 15 min. En dan in water verder laten koken.

  5. Snijd het gebraad in plakjes en verdeel het over 4 warme borden. Schep er een lepel groenten en saus over. Laat de peren uitlekken en snijd ze in een waaier en leg ze naast het vlees. Dien op met gegratineerde aardappelpuree.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.