Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gegratineerde fruitsalade met cointreau

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil of was het fruit en snij het , per soort, in blokjes van 2 cm. Meng het fruit met citroensap, munt en 2 el Cointreau.

  2. Meng de eidooiers, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en Cointreau met de klopper tot een gladde massa op een middelmatig vuur.

  3. Verdeel de fruitsalade over 4 ovenschaaltjes en giet er het beslag over. Strooi er weinig bloemsuiker over en gratineer het gerecht in een voorverwarmde oven op grillstand. Geef er lange vingers bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.