Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken perzik met rode port

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de perziken en bak ze rondom bruin in weinig boter. Doe er 1 el honing bij en flambeer het gerecht voorzichtig ! met rode porto.

  2. Na toevoeging van suiker, confituur en citroensap laten we het geheel voorzichtig tot siroop inkoken. Trek ondertussen de blaadjes van de munt, spoel ze en snij die zeer fijn.

  3. Verdeel de perziken in 4 warme diepe borden en leg er een bolletje vanille-ijs bij. Giet de siroop over de perzik en werk af met verse munt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.