Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken ananas met rum en koriander

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de ananas en haal er de pitjes uit. Snijd die in schijven van 1 cm. en bak ze bruin in notenolie.

  2. Strooi er kristal- en vanillesuiker over. Doe er honing bij en flambeer voorzichtig met een scheutje rum. Parfumeer met fijngesneden koriander.

  3. Leg een schijfje ananas op een bord, strooi er sesamzaad over en geef er vanille-ijs of sorbet van ananas bij. Leg de aardbeien er in een waaier omheen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.