Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken kabeljauw met tomaat en broccoli

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Pureer ze. Breng op smaak met 1 eierdooier, melk, een klontje boter en muskaatnoot.

  2. Kook enkel de broccoliroosjes in kokend water gedurende 5 min. Laat ze schrikken onder koud water.

  3. Haal het kroontje uit de tomaat en halveer ze. Kruid met pezo en Provençaalse kruiden en leg er een klontje boter op. Warm ze op gedurende 10 min. in een oven van 200°C.

  4. Droog de filets met keukenrolpapier en haal ze door de bloem. Verwijder de overtollige bloem.

  5. Laat de boter smelten. Bak de kabeljauw gedurende 10 min. afhankelijk van de dikte van de filet (3 min. aan de mooie, gladde zijde en 3 min. aan de andere zijde. Dek daarna de pan af met alu-papier gedurende 4 min.). Kruid ze met peper en zout.

  6. Dien op met gesmolten boter, een fijngesneden schijfje citroen, gehakte peterselie, een warme tomaat, de gekookte broccoli en de aardappelpuree.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.