Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Slaatje met asperges en spinazie

Ingrediënten :

De Vinaigrette

Bereiding :

Voorbereiding:

  1. - Verwijder grotendeels de steeltjes van de spinazieblaadjes.
    - Snipper de rucola fijn.
    - Snij de radijzen in 4.
    - Snij de kerstomaten in 2.
    - Schil de verse asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Kook de (diepgevroren) asperges gaar in lichtgezouten water, gedurende ± 10 min. Giet af en snij in stukjes van 3 cm.
    - Kook het ei hard.

Bereiding:

  1. Meng de asperges, de spinazie, de rucola, de radijzen en de kerstomaten in een slakom en besprenkel met 2 eetl. olijfolie.

    Voeg het hardgekookt ei toe in partjes.

  2. Maak de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de ciderazijn en de zure room tot een homogene massa. Kruid met peper en zout.

De Afwerking:

  1. Dien deze salade op als bijgerecht en geef er de vinaigrette apart bij.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.