Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken ganzenlever met karamel-appel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de appelen en haal het klokhuis er uit. Snijd in gelijke maantjes en bak ze snel bruin in boter. Laat lichtjes karameliseren met suiker en honing en flambeer voorzichtig met Calvados.

  2. Laat een ½ bouillonblokje, water, suiker, honing en frambozenazijn inkoken tot een lichte siroop

  3. Snijd de ganzenlever in porties en kruid met peper en zout. Bak ze mooi bruin in een anti-aanbak-pan zonder vetstof. Serveer onmiddellijk.

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.