Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Eitje op z’n paasbest

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Haal het hoedje voorzichtig van de eieren en spoel de schalen. Plaats de schalen terug in het karton. Klop de eieren lichtjes los met room, peper en zout en fijngesneden look. Snijd de rauwe ham in brunoise. Gaar de eieren in een grote kookpot; blijf voortdurend roeren tot ze beginnen te stollen. Voeg de ham toe. Vul de eitjes voor ¾ terug op.

  2. Snijd de ui zeer fijn en stoof hem glazig in boter. Doe er tomatenpulp bij, mix het geheel en breng op smaak met prov. Kruiden en peper en zout.

  3. Doe een tl saus op de eiermengeling en plaats de eitjes in zout op een schaal. Werk af met een toefje luzerne.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.