Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gebakken asperges met appel en gerookte zalm

Ingrediënten :

De Hollanse saus (Sauce Hollandaise)

Bereiding :

  1. Schil de asperges en snijd ze in 2 gelijke stukken. Bak ze gaar in boter, blus ze met enkele druppels witte wijnazijn en kruid met peper en zout.

  2. Maak een Hollandse saus : klop de eidooiers en bier zeer luchtig op een middelmatig vuur tot de bodem zichtbaar wordt. Roer er één voor één klompjes boter door en smaak af met peper en zout. Werk de Hollandse saus af met soja en gember. Meng met fijne brunoise van appel.

  3. Neem een diep warm bord en giet er een bodem saus in. Verdeel erin de asperges in blokhutvorm. Schik er een mooi gedraaid sneetje gerookte zalm op en werk af met zalmeitjes en verse kervelpluksels.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.