Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Garnaalkroketten

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Laat de garnaalkoppen min. 15 min. koken in 8 dl water en steek hem door een vergiet.

  2. Maak de roux: Smelt de boter volledig (niet bruinen), voeg de bloem toe en roer stevig. Dit gedurende 5 min. laten uitdampen op een laag vuur om de bloem-smaak te verminderen.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in KOUD ! water. Doe de kruiden samen met het citroensap en witte wijn bij de fumet en los er de gelatine in op. Voeg er gans op het einde melk aan toe.

  4. Al roerend mag de warme mengeling bij de roux (bloembotermengeling) gevoegd worden.

  5. Om af te werken, doen we er garnalen en eidooiers bij en mengen we alles stevig. Koel de samenstelling op een plaat in de koelkast.

  6. Maak er, na afkoeling, met propere handen, kroketjes van en haal ze achtereenvolgend door losgeklopt eiwit en paneermeel.

  7. Bak de kroketten gedurende 5 min. in een frituur van 180 graden, leg er niet te veel tegelijk in. Geef er, als garnituur,  een stukje citroen en gefrituurde peterselie bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.