Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Forel (Gebakken…)

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwijder de kieuwen van de vis, de schubben en de ingewanden (als dit nog niet gedaan is) en gooi ze weg. Spoel de forellen af onder koud water.

  2. Verwarm de olijfolie op middelmatig vuur in een grote koekenpan.

  3. In een ondiepe schaal, meng de bloem, polenta, cayennepeper, zout en peper door elkaar. Zet het vuur hoger. Bedek de forel aan beide kanten met het bloemmengsel en bak de vis in de hete olie gedurende 4-6 minuten per kant, of totdat de vis gaar is (m.a.w. als het vlees gemakkelijk in laagjes uit elkaar valt).

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.