Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Yoghurtcake met perziken en blauwe bessen

Yoghurtcake met perziken en blauwe bessen

Omschrijving

Niets beter dan een stukje zelf gebakken cake. Een yoghurtcake op basis van Griekse yoghurt, dat maakt het lekker luchtig. Bovenop komen perziken in partjes afgewisseld met blauwe bessen. Eens gebakken, bestrooien met poedersuiker en je kan beginnen smullen!

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Zeef de bloem en bakpoeder boven een mengkom.

  2. Klop in een aparte kom de boter, de suiker en de 2 eieren tot een luchtige massa.

  3. Spatel er de Griekse yougurt en de gezeefde bloem onder.

  4. Doe het deeg in een beboterde en bebloemde springvorm.

  5. Snij de perziken in partjes en schik ze boven op het deeg, samen met de blauwe bessen.

  6. Zet de springvorm 40 min. In een oven van 180° C. Test daarna met een breinaald of de cake gaar is.

    Duw een breinaald of een ander puntig voorwerp in het warme deeg. Indien er bij het terugtrekken van de naald uit het deeg, geen deegresten aan de breinaald hangen is de cake gaar, zoniet plaats het gebak dan 5 minuten langer in de oven en doe de test opnieuw.
  7. Bestrooi de cake met poedersuiker.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.