Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Kip met Jagersaus

Kip met Jagersaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwijder de onderpootjes van de kip en verdeel de kip in 4 witte en 4 bruine stukken vlees

  2. Doe wat olijfolie in een grote pan. Doe de stukken kip in de pan en kleur voor een paar minuten. Voeg halverwege 2 klontjes boter toe.

  3. Snij ondertussen het spek in blokjes en snij de sjalotten grof.

  4. Haal de kippenstukken uit de pan eens ze gekleurd zijn en zet ze opzij.

  5. Haal de kippenstukken uit de pan eens ze gekleurd zijn en zet ze opzij.

  6. Voeg de 2 geplette teentjes look (met schil) en de dragon toe en laat een minuut bruinen. Voeg daarna een eetlepel tomatenpuree toe. Laat even meebakken en voeg na een minuut de bloem toe.

  7. Giet de rode wijn bij het baksel, roer om en voeg de kippenbouillon toe.

  8. Doe de kip bij de saus en breng aan de kook.

  9. Doe er de champignons bij.

  10. Snij de tomaten in 8 en doe ze in de pan en voeg pezo toe.

  11. Breng het geheel aan de kook voor 10 à 15 min.

  12. Serveer met pureeaardappelen (bij voorkeur met room en boter klaar gemaakt)

  13. Strooi verse dragon en doe klontjes boter op het gerecht en kruid verder af.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.