Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Flensjes “Suzette”

Ingrediënten :

Het Pannenkoekenbeslag

De garnituur

Bereiding :

  1. Maak eerst het beslag : vorm een kuiltje in de bloem met het ei in het midden. Voeg de melk voorzichtig toe en roer goed. Werk af met een snuifje zout en vanille-poeder. Passeer het beslag eventueel door een zeef.

  2. Laat sinaasappelsap, boter en suiker rustig inkoken tot siroop (1 uur). Snijd zeste van 1 appelsien en blancheer die kort in water. Giet ze door een vergiet en voeg ze bij de siroop. Pers de sinaasappel bij de siroop.

  3. Wrijf een koekenpan in met weinig boter en bak flinterdunne! flensjes.

  4. Leg een pannenkoek op een warm bord, daarop een bolletje vanille-ijs. Daarboven terug een pannenkoek en giet er saus over.

  5. Flambeer de pannenkoeken eventueel met Grand-Mariner.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.