Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Exotisch fruit met rum en kokos

Ingrediënten :

De Vanillesaus

Bereiding :

  1. De vanillesaus (Crème Anglaise)

    Breng de melk met een opengesneden vanillestokje aan de kook.

  2. Klop de eieren en suiker tot een witte massa.

  3. Voeg de melk al roerend met een spatel bij de massa en warm deze heel traag weer op, zonder te laten koken !!!

  4. De saus is klaar als het de rug van de spatel blijft bedekken. Laat afkoelen.

Het fruit

  1. Schil en snijd de vruchten in middelmatige stukken. Leg ze in een diep bord en besprenkel met enkele druppels witte rum.

  2. Doe de kokosnoot, witte rum (soeplepel) en de half opgeklopte room onder de vanillesaus en giet die over het fruit

  3. Bestrooi alles met poedersuiker. We kunnen dit gerecht eventueel lichtbruin kleuren onder de grill.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.