Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Flensjes met gebakken kweepeer en Mandarin napoleon

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Vorm een kuiltje in de bloem met daarin een volledig ei en een dooier.

  2. Voeg de melk voorzichtig toe en roer goed.

  3. Doe er op het einde een snuifje zout en vanillesuiker bij en passeer het beslag eventueel door een puntzeef.

  4. Bak de flensjes en houd ze warm

  5. Schil de kweeperen en snijd ze in kleine stukken. Stoof ze in boter, doe er 4 dl water bij en laat samen met suiker, vanille en kaneel inkoken. Houd wat ingekookt vocht voor de afwerking. Doe er op het einde fijngesneden munt bij (houd wat over voor de afwerking).

  6. Laat het opzij gehouden vocht verder inkoken tot siroop en doe er een scheutje Mandarin Napoleon bij.

  7. Leg een flinke lepel chutney op een pannenkoek en bind die samen als een buideltje met zwarte drop. Plaats deze op een bord. Strooi er bloemsuiker over. Geef er een bolletje vanille-ijs bij met daarover een streepje siroop. Versier met een takje munt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.