Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Filet van hert geparfumeerd met calvados en herfstgarnituren

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de knolselder puree : schil de aardappelen en de knolselder en snijd die in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten water en laat na afgieten voldoende uitdrogen. Maak er puree van en kruid met selderijzout en weinig nootmuskaat. Houd warm.

  2. Kook de veenbessen gaar samen met ½ appel in brunoise gesneden, rode wijn, suiker, het vanillestokje en enkele druppels citroensap.

  3. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in 2. Maak er fijne insnijdingen in. Plaats die in een beboterde ovenschaal, overgiet ze met ½ dl witte wijn en leg een klontje boter op elke appel. Strooi er weinig kaneel + suiker over en bak ze gedurende 15 min. in een oven van 180°. Overgiet de appelen regelmatig met het bekomen vocht

  4. Kuis de boschampignons, gebruik nooit water en snijd ze in kleinere stukken, bak ze in boter kort maar hevig. Doe er weinig look en gehakte peterselie bij. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Bak de volledige hert filet in hete boter aan alle kanten mooi bruin. Kruid met peper en zout. Gaar het vlees ongeveer 8 min. in een oven van 180° c. Deglaceer de pan met calvados en wild fond, doe er 2 dl room bij en laat voor de helft inkoken.

  6. Plaats op een warm bord een ring en vul die op met knolselder puree, leg daarboven de champignons. Verdeel de veenbessen en leg er een halve appel op. Snijd het vlees in dunne sneetjes en napeer met de saus. Versier met een takje groen.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.