Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevogelte in zijn bouillon

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil en rasp de gember. Maak de wortelen, preiwit, selder en ui schoon en snijd alles in blokjes van 1 cm. Zet apart.

  2. Snijd de snijbonen in schuine stukken van 2 cm. Zet apart.

  3. Versnijd de kip in kleinere stukken, verwijder het vel en kook ze gaar in 2 l kippenbouillon. Schep er regelmatig het schuim af.

  4. Snijd het citroengras doormidden. Kook de groenten van stap 1 gaar in kokend water ( = kippenbouillon) samen met de gember, het citroengras, 2 stukjes steranijs en een snuifje peper. Laat ongeveer 30 min. doorkoken.

  5. Verwijder de steranijs en het citroengras en voeg de snijbonen, de vissaus en sesamolie toe. Laat nog 5 min. sudderen. Doe de helft van de korianderblaadjes bij de bouillon en breng op smaak.

  6. Kook de noedels gedurende 4 min. in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken.

  7. Verdeel de noedels over 4 diepe borden. Schik er de groenten en de stukken kip op. Giet er de groentebouillon over en werk af met fijngesneden lente-uitjes, fijngesneden Spaanse peper en verse koriander.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.