Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Erwtensoep met gerookte spekblokjes, Parmezaan en Weense worstjes

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd de ui, aardappel en prei in stukken en stoof ze aan in boter zonder te bruinen.

  2. Voeg de erwtjes toe en bevochtig met vleesbouillon. Laat de soep ongeveer 30 min. koken en mix ze.

  3. Snijd het brood in blokjes en bak ze bruin in boter met daarbij heel weinig look. Het spek versnijden we in fijne reepjes en de worstjes in schijfjes. We voegen die aan de soep toe.

  4. Serveer de soep in een warm diep bord. Doe er een schepje zure room in en werk af met enkele druppels olijfolie en tuinkers.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.