Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Champignons onder een krokant bladerdeegje

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Versnipper de sjalot, look en gerookt spek. Bak deze aan in olijfolie. Doe er na 5 min. het assortiment champignons, in 4 gesneden, bij en bak kort verder. Kruid met peper en zout.

  2. Spoel de prei en snijd die in ringen. Stoof de uitgelekte prei gaar in olijfolie en voeg er room bij, laat lichtjes inkoken en kruid met peper en zout.

  3. Hak de peterselie en basilicum fijn en Concasseer de tomaat.

  4. Meng alles onder elkaar en breng op smaak.

  5. Neem 4 diepe vuurvaste schoteltjes. Snij 4 ronde vormen uit het bladerdeeg die iets groter zijn dan de schoteltjes. Verdeel de mengeling en leg er een schilfer Parmezaan bovenop. Bestrijk de rand met een losgeklopt ei en druk het bladerdeeg er stevig op. Wrijf de bovenkant in met de rest van de dorure en plaats ze gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven van 180° C.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.