Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Champignonroomsoep met stukjes zalm

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Snijd alle groenten (houd 4 champignons over voor de garnituur) in grove stukken en stoof ze aan in boter zonder te bruinen. Laat ze een 10-tal min. stoven.

  2. Blus de groenten met witte wijn, Madeira en voeg er vleesbouillon bij. Laat het geheel 30 min. doorkoken. Mix de soep glad.

  3. Doe er de room bij en breng de soep op smaak met peper en zout.

  4. Bak de stukjes zalm alsook de overige fijngesneden champignons aan in boter. Kruid ze goed.

  5. Dien de soep op in een warm bord en verdeel de garnituur. Werk af met enkele takjes kervel

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.