Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Broccolisoep

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de broccoli en snij er de roosjes af (houd enkele kleine roosjes opzij voor de garnituur).

  2. Zet de kippenbouillon op met de fijn gesneden dikke stelen van de broccoli en de fijn gesneden aardappel en laat 5 min. koken.

  3. Voeg er dan de roosjes aan toe en laat deze gaar koken.

  4. Mix de soep.

  5. Voeg er dan de resterende roosjes aan toe en laat de soep nog even doorkoken.

  6. Voeg de room aan de soep toe en breng op smaak met peper en zout.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.