Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Filodeeg met prei, pistachenoten en Herve kaas, emulsie van honing en mosterd

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng de honing, mosterd en azijn in een kommetje en meng er met een klopper, druppelsgewijs, de notenolie door. Kruid met peper en zout.

  2. Snijd de prei in fijne reepjes (julienne) en spoel ze grondig. Snijd de Herve-kaas in blokjes en hak de pistachenoten fijn.

  3. Smelt 1 el boter in een steelpannetje en roer er 1 el bloem door. Voeg er beetje bij beetje  1 dl melk aan toe en blijf roeren tot je geen klonters meer hebt. Kruid met peper en zout en nootmuskaat en voeg er de Herveblokjes aan toe.

  4. Stoof de prei beetgaar in boter en kruid met peper en zout. Meng de prei en pistachenoten onder de kaassaus en laat afkoelen.

  5. Leg 4 keer 3 vellen van 30 op 15 cm. filodeeg op elkaar en strijk er telkens gesmolten boter tussen. Schik de preikaasbereiding op het filodeeg op ongeveer 2 cm. van de rand en rol het deeg stevig op. Wrijf nogmaals in met boter.

  6. Bak de rolletjes 15 min. op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180° c. tot ze goudbruin zijn. Snijd ze met een broodmes schuin in twee en dien ze warm op met de honing-mosterdsaus en wat gemengde sla.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.