Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Crème van praliné met abricozencompote en espuma van chocolademelk

Ingrediënten :

De Pralinécrème

Abrikozencompote

De Espuma

Afwerking

Bereiding :

  1. Meng de ingrediënten voor de pralinécrème tot een homogene massa. Giet schuin in een glas en laat schuin opstijven in de koelkast.

  2. Maak ondertussen de abrikozencompote. Doe de ingrediënten in een steelpan, breng alles aan de kook en laat goed doorkoken tot de abrikozen uit elkaar vallen. Laat afkoelen en verdeel over de cocktailglazen.

  3. Neem 1 vel filodeeg en snij er lange repen van. Smeer ze in met boter en cacaopoeder en leg ze op elkaar ( 3 lagen ). Eindig bovenaan met boter, bresiliennenootjes en bloemsuiker. Bak ze krokant op boterpapier in een voorverwarmde oven van 190°C.

  4. Meng de ingrediënten voor de chocolade-espuma, breng aan de kook en laat afkoelen tot ongeveer 40° c. Doe in een slagroomspuit en zet onder druk met 2 patronen. Schud goed en spuit bovenop de bereiding.

  5. Werk de glaasjes af met bandjes filodeeg en serveer binnen het uur.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.