Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chocoladerisotto met gepocheerde mango

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Bereid eerst de mango : laat 1,5 dl water, 75 g suiker en 1 tak munt inkoken tot siroop. Schil de mango, ontpit hem snij in schijfjes of blokjes. Pocheer de mango in de siroop naargelang de rijpheid. Doe er limoensap bij en laat de mango er in afkoelen.

  2. Bak de amandelschilfers mooi bruin in een pan zonder vetstof.

  3. Verwarm de kokosmelk met de suiker en hou tegen het kookpunt tijdens de bereiding van de risotto.

  4. Laat de boter smelten en voeg de rijst toe; meng goed door elkaar. Schep een pollepel kokosmelk op de rijst en roer voorzichtig op een laag vuur tot de melk is opgenomen. Doe dit verder tot de rijst gaar en romig is. (Ca 30 min.)

  5. Roer de Amaretto en de chocolade door de rijst en roer even zodat een gemarmerd effect ontstaat

  6. Werk af met de amandelschilfers en dien de risotto op met de mango in een diep bord of schoteltje

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.