Geel fruit gemarineerd in chilisiroop met amandelijs en zoet krokantje

Ga naar recept Druk dit recept af
0 Toevoegen aan favorieten
0 Toevoegen aan favorieten

Geel fruit gemarineerd in chilisiroop met amandelijs en zoet krokantje

Ingrediënten :

De Chilisiroop

Het fruit

Verder...

Bereiding :

  1. Maak eerst de chilisiroop : snijd de pepertjes (ontdaan van zaadjes) zeer fijn (opgepast voor de ogen) en breng ze samen met suiker, limoensap en 1 dl water aan de kook. Laat inkoken tot ca. 1/3. Laat afkoelen.

  2. Kuis het fruit en snijd alles in blokjes van 1 à 2 cm. Marineer het fruit met de chilisiroop.

  3. Leg de filodeeg open op het aanrecht en snij er 8 rechthoeken van 12 op 4 cm. uit. Bestrijk ze volledig met eiwit en strooi er suiker over. Bak ze krokant ( 3 min.) op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Meng het gemarineerde fruit met fijngesneden munt en koriander en vul 4 glaasjes. Leg in elk glas een bol amandelijs en versier met een physalis. Plaats er de zoete koekjes tegen.

Recept komt van :

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *