Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Geel fruit gemarineerd in chilisiroop met amandelijs en zoet krokantje

Ingrediënten :

De Chilisiroop

Het fruit

Verder...

Bereiding :

  1. Maak eerst de chilisiroop : snijd de pepertjes (ontdaan van zaadjes) zeer fijn (opgepast voor de ogen) en breng ze samen met suiker, limoensap en 1 dl water aan de kook. Laat inkoken tot ca. 1/3. Laat afkoelen.

  2. Kuis het fruit en snijd alles in blokjes van 1 à 2 cm. Marineer het fruit met de chilisiroop.

  3. Leg de filodeeg open op het aanrecht en snij er 8 rechthoeken van 12 op 4 cm. uit. Bestrijk ze volledig met eiwit en strooi er suiker over. Bak ze krokant ( 3 min.) op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Meng het gemarineerde fruit met fijngesneden munt en koriander en vul 4 glaasjes. Leg in elk glas een bol amandelijs en versier met een physalis. Plaats er de zoete koekjes tegen.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.