Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chocoladenmousse

Chocoladenmousse

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Smelt de fondantchocolade “au bain marie” (niet te warm laten worden) en doe er 2 eierdooiers bij.

  2. Klop de room half op. Sla het eiwit tot schuim en voeg er de suiker bij.

  3. Voeg nu de halfopgeklopte room bij de afgekoelde chocolade.

  4. Om af te werken, spatelen we het eiwit voorzichtig onder de chocolade. Zo blijft deze lucht i Laat opstijven in de frigo.

  5. Serveer met een toefje slagroom en wat chocoladeschilfers.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.