Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Appeltaartje met dadelcrème

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Steek of snijd het bladerdeeg uit in een vorm van een appel. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt eigeel en bestrooi ze met amandelpoeder. Bak ze af op boterpapier in een voorverwarmde oven van 180° c. tot ze goudbruin zijn (ca. 25 min.)

  2. Week de dadels in water, giet het water weg en mix de dadels met citroensap, gesmolten boter en nootmuskaat tot een smeuïge crème.

  3. Spoel de appelen grondig , verwijder het klokhuis en snijd ze in frietjes.

  4. Bak de appelfrietjes heel kort in goudbruine boter. Voeg nog wat boter en suiker toe en laat lichtjes carameliseren

  5. Snijd de gebakjes voorzichtig open en verwarm ze kort in de oven.

  6. Verdeel de dadelcrème over de bladerdeegjes en vervolgens de appeltjes, zet het deksel erop en verdeel ze over 4 borden. Druppel er nog wat karamel rond, strooi er bloemsuiker over en serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.