Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Appelstrudel

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de appelen, snijd ze in blokjes en stoof ze aan met de bruine suiker, een snuifje kaneel en de rozijnen. Flambeer met een scheutje Grand Marnier.

  2. Schep het mengsel op het bladerdeeg en vouw de randen dicht. Druk die goed aan met behulp van een vork. Smeer het pakje in met eigeel en strooi er kristalsuiker over.

  3. Bak de appelstrudel af in een oven van 170°C.

  4. Serveer warm en strooi er wat poedersuiker overheen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.