Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Crème brulée

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verwarm room en melk samen met een opengesneden vanillestok.

  2. Klop de eigelen met het suiker op tot een witte massa.

  3. Giet de warme room en melk door een vergiet bij de eigelen. Haal er het schuim af

  4. Verdeel dit in diepe borden of in een plat ovenschaaltje.

  5. Plaats deze gedurende 35 min. in een oven van 95° (zeker niet warmer dan 100°)

  6. Laat daarna afkoelen in de koelkast.

  7. Strooi er kristalsuiker over en brand dit bruin met een bunsenbrander.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.