Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Cheesecake met vanille en kiwi

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Verkruimel de koekjes en vermeng ze met de gesmolten boter. Leg een plastiekfolie in een taartvorm en druk de koekjes goed aan in de ring. (maak een bodem).

  2. Schil de kiwi’s, snijd ze in dunne plakjes en bezet hiermee de zijkant van de taartring. Plaats die in de koelkast.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Verwarm de room en suiker met de opengesneden vanille-stok en vanillesuiker, laat 15 min. zacht trekken. Haal de vanille-stok uit de room en doe er de uitgeperste gelatineblaadjes bij.

  4. Klop de ricotta en de platte kaas samen luchtig op en doe er de afgekoelde vanille-room bij. Giet het beslag in de taartvorm en laat minstens 2 uren opstijven in de koelkast.

  5. Leg er eventueel dakpansgewijs schijfjes kiwi bovenop en strooi bloemsuiker op de zijkant.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.