Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Campari met aardbeien

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Spoel de aardbeien, ontsteel ze en snij ze in vieren. Verdeel ze over 4 glaasjes en zet ze in de koelkast

  2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Knijp ze uit.

  3. Verwarm ½ dl sinaasappelsap met de suiker en voeg de gelatineblaadjes toe, laat ze smelten. Haal de pan van het vuur en giet de rest van het sinaasappelsap en de Campari erbij. Laat bijna volledig afkoelen en verdeel over de aardbeien.

  4. Laat nog minstens 1 uur in de koelkast staan alvorens op te dienen. Werk af met bloemsuiker en een takje verse munt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.