Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Cake

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Meng boter (op kamertemperatuur) met de suiker en vanillesuiker.

  2. Voeg hieraan de eidooiers toe en meng en meng stevig. Klop de eiwitten stijf.

  3. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng er de opgeklopte eiwitten door tot een homogene massa.

  4. Breng het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide bakvorm en bak op 180°C  gedurende ongeveer 40 minuten.

  5. Doorprik met een breinaald, wanneer er geen deeg meer aanhangt, is de cake klaar.

Voor gemarmerde cake :

  1. Voeg bij 1/3 van het deeg 2 lepels cacao.

  2. Breng 1/3 wit deeg in de bakvorm, hierboven het bruine deeg en dan de rest van het witte deeg.

  3. Bewerk lichtjes met een vork

  4. Werk verder af als een gewone cake.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.