Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Champignonsaus

Champignonsaus

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak de champignons schoon en snij in schijfjes.

  2. Maak een roux van de boter en de bloem.

  3. Kook de melk (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren.

  4. Voeg vervolgens de gevogeltefond bij de saus. Kruid met peper en zout en laat nog een kwartier zachtjes sudderen.

  5. Bak de champignonschijfjes in een beetje boter en besprenkel met citroensap. Vermeng met de saus en dien onmiddellijk op.

Tip:

  1. Deze saus is lekker bij biefstuk of bij gebraden kip.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.