Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Archiducsaus

Omschrijving

Archiducsaus wordt meestal geserveerd bij rood vlees, wild, kalfs– of varkensvlees, kalkoen en ander gevogelte. Denk aan orloffgebraad, kip of een varkenshaasje met archiducsaus.

Het verschil met de klassieke champignonroomsaus is de toevoeging van alcohol. Zo maak je met archiducsaus je vleesgerecht een tikje specialer.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Smelt het bouillonblokje in het warme water.

  2. Bak vlees naar keuze en haal het vlees uit de pan. Giet het bakvet weg en blus de pan met een paar lepels bouillon.

  3. Op hoog vuur de in blokjes of schijfjes gesneden champignons bakken tot ze beetgaar zijn (niet platkoken). Kruid met weinig zout en meer peper. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat de saus indikken tot de gewenste dikte.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.