Currysaus

Currysaus

Curry is een gerecht dat oorspronkelijk van het Indisch subcontinent stamt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden. 

Er wordt onderscheid gemaakt tussen droge en natte curry's. Natte curry's bevatten veel vocht, vaak doordat er kokosmelk doorheen gemengd wordt. Droge curry's worden met een kleine hoeveelheid vocht gekookt totdat alleen nog een laagje op de groenten en eventueel vlees blijven zitten.

Veel gebruikte ingrediënten voor curry(poeder) zijn: kurkuma, komijn, koriander, gember en chilipeper. In natte curry’s wordt verder kokosmelk, yoghurt, room, bouillon of tomatenpuree gebruikt.

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Stoof de appel en de ajuin aan in de boter, bestrooi dit mengsel met de bloem en currypoeder , laat even drogen op een zacht vuur, giet er het water over en doe het blokje bouillon erbij en laat dit al roerend aan de kook komen.

  2. Laat een 5-tal minuten doorpruttelen (roer af en toe!).

  3. Giet het mengsel door een zeef en proef. Indien te weinig curry kan je altijd nog wat toevoegen (roer het er dan nog wel even goed door).

Tip

  1. Je kan beginnen met een half blokje kippenbouillon, dan kan je op het einde nog altijd wat toevoegen, laat de saus dan al roerend nog even opkoken.

    Wil je een zachte curry saus, voeg dan een scheutje room toe naar smaak.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *