Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Carpaccio van ananas met chili en amandelijs

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Maak eerst de chilisiroop : snijd de pepertjes zeer fijn (opgepast voor de ogen) en breng ze samen met suiker en 1 dl water aan de kook. Laat inkoken tot ca. 1/3. Laat afkoelen.

  2. Kuis de ananas en snij hem in de lengte in vieren. Snij elk kwart in flinterdunne plakjes.

  3. Verdeel de ananas over 4 diepe borden en lepel er de siroop over. Doe er enkele druppels limoensap over, indien de ananas zeer zoet is.

  4. Werk af met een bolletje amandelijs, amandelschilfers en een takje munt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.