Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Appelcrumble met ijs, coulis van frambozen en marsepein

Ingrediënten :

De Coulis

Bereiding :

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes (+/- 1 cm.). Meng dit met amandelschilfers en doe alles in een ovenschaal.

  2. Plet suiker, bloem en boter met een vork tot kruimels en verdeel dit over de appels. Smeer het geheel in met een opgeklopt ei en plaats dit 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C

  3. Verwarm de frambozen met het suiker en steek ze door een vergiet. Laat afkoelen. Klop de room stijf en doe er halfweg een lepel bloemsuiker bij.

  4. Rol de marsepein uit en maak er een klein figuurtje (uitsteken, snijden, bloem, oprollen,...) van.

  5. Serveer de appelcrumble warm met een bol vanille-ijs, de coulis van frambozen en slagroom. Versier met marsepein en suikerparels.

Tip

  1. Om marsepein zelf te maken meng je 400 g broyage (200 g poedersuiker en 200 g amandelpoeder), 1 eiwit en weinig water tot een stevige pasta. Pak het geheel in plastiekfolie in en laat het een nachtje rusten in de koelkast.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.