Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Appelcake met rumsiroop en limoenroom

Ingrediënten :

De Appelcake

En Verder

Bereiding :

  1. De Appelcake

    Maak eerst een appelcake

  2. Smelt de boter en roer er de suiker onder tot die opgelost is. Klop de eidooiers los in een kom en doe de melk erbij. Meng beide samenstellingen door elkaar.

  3. Doe de zelfrijzende bloem en gewone bloem in een mengkom, maak een kuiltje en voeg het ei- en botermengsel toe. Klop 3 eiwitten stijf en spatel die door het beslag.

  4. Giet een laagje beslag in een beboterde en met bloem bestrooide bakvorm. Leg er wat partjes appel op, bestrooi met weinig kaneel en wat suikerstroop. Herhaal dit tot alle beslag is opgebruikt (eindig met beslag).

  5. Bak de cake gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven van 180 ° c en controleer met een breinaald

En verder...

  1. Meng de rum met de bruine suiker met 1 dl water en laat inkoken tot siroop. Voeg de rozijntjes toe.

  2. Klop de room op met de bloemsuiker en voeg er voorzichtig het limoensap aan toe.

  3. Leg onderaan in een glas blokjes appelcake, giet er wat siroop over en eindig met limoenroom. Werk af met een partje kumquat en een vers takje munt.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.