Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Chocolademuntijs met mandarijnen-mangosaus

Ingrediënten :

De Saus

Bereiding :

  1. Laat het vanille-ijs lichtjes ontdooien gedurende 5 min. Roer er snel chocolade, in stukjes gesneden, en porties After Eight door. Plaats onmiddellijk in de diepvriezer.

  2. Maak de saus : mix het mandarijnen sap en het mangovruchtvlees. Laat de boter smelten, voeg suiker en het gemixte vocht toe. Laat de saus een beetje inkoken met lavendelbloempjes. Roer alles tot een gladde saus en doe er op het einde Mandarin Napoleon door.

  3. Laat 50 g chocolade smelten (max. 30° c.) en trek met behulp van een lepel willekeurige streepjes op boterpapier. Plaats dit 5 min. in de diepvriezer. Haal het boterpapier er voorzichtig af.

  4. Schep bolletjes ijs en leg ze op een bord. Giet de warme saus rond het ijs en versier met gesuikerde lavendelbloempjes en verse munt. Werk af met een stukje chocoladegarnituur.

Recept van :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.