Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Cake met appel, mascarpone en speculaas

Ingrediënten :

Bereiding :

De Quatre-quarts:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg ook de boter alvast uit de koelkast zodat hij mals kan worden.

  2. Klop de eieren en de suiker tot een bleke, luchtige massa in de keukenmachine.

  3. Verdeel de malse boter in stukjes en meng ze onder de luchtige suikermassa in de keukenmachine.

  4. Voeg de zelfrijzende bloem lepel per lepel toe aan het mengsel en laat de machine rustig draaien. Doe er een snuifje zout en het vanille-extract bij.

  5. Boter de bakvorm in en bestuif met bloem. Stort het mengsel in de vorm en bak de cake gedurende 50 minuten in een oven op 175°C.

De Vulling:

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes.

  2. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de appelblokjes aan. Voeg een scheutje water toe.

  3. Leg een kaneelstokje bij de appelcompote en laat zachtjes sudderen gedurende 10 minuten.

  4. Roer de mascarpone los in een kom en meng er het poedersuiker onder. Voeg eventueel een scheutje gembersiroop toe.

  5. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Laat ook de appelcompote volledig afkoelen.

  6. Snijd de cake overlangs. Verdeel de appelcompote over de onderste helft van de cake.

  7. Kruimel er de speculaas over.

  8. Smeer het mascarponemengsel op de bovenste helft van de cake. Duw beide helften mooi op elkaar.

  9. erveer de gevulde cake in plakjes bij een tas koffie of thee.

Recept van :

Designed using Creattica. Powered by WordPress.