Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Gevulde kipfilet met tijmsaus en puree of gebakken aardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Mix de geitenkaas met de honing, wat zout en een snuif peper in de blender.

  4. Snijd de kipfilets halfopen (overlangs) en smeer er een laag van het geitenkaasmengsel tussen. Vouw ze weer dicht.

  5. Wikkel een paar dunne plakjes gezouten spek rond de gevulde kipfilets.

  6. Smelt een klont boter in een pan en korst de ingepakte kipfilets aan beide kanten. Leg ze daarna in een ovenschaal en laat ze gedurende 15 minuten verder garen in de oven op 180°C.

  7. Snipper de sjalot fijn en plet de look. Stoof ze aan in de pan waar je de kip in hebt gebakken.

  8. Rits de tijm van de takjes en snipper fijn. Laat meestoven.

  9. Voeg een scheutje porto, een scheutje water en de mosterd toe en laat de saus inkoken. Kruid met peper en zout.

  10. Stamp de aardappelen fijn en maak er een smeuïge puree van met de melk, het eigeel en de boter.

  11. Snijd de sjalot in fijne ringetjes en laat ze even marineren in dragonazijn.

  12. Snipper de bieslook fijn.

  13. Was de kropsla, laat uitlekken en scheur de grote bladeren in stukken. Besprenkel met een scheut slaolie en doe er de gemarineerde sjalot en fijngesnipperde bieslook bij.

  14. Haal de kipfilets uit de oven, draai ze om in de schaal en laat nog even rusten.

  15. Serveer de gevulde kipfilet met een toef verse aardappelpuree en wat van de frisse salade. Smakelijk!

  16. Voor het gerecht met gebakken aardappelen: Kook de aardappelen en laat ze koud worden. Snij in schijfjes en bak ze in boter.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.