Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Witloof met zalm en kaassaus en gekookte aardappelen

Ingrediënten :

Bereiding :

 1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

 2. Smelt een klont boter in een hoge pan (sautoir) op het vuur. Voeg een scheutje water toe.

 3. Maak het witloof proper: snijd het voetje eraf maar laat de stronk heel. Leg ze in de pan en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

 4. Leg een vel boterpapier over het witloof en dek de pan af met een deksel. Laat de stronkjes garen en het vocht verdampen. Draai de stronkjes halverwege om. Haal het boterpapier weg wanneer het witloof gaar is en laat ze nog even bakken in de overgebleven boter.

 5. Maak ondertussen een roux van de bloem en de boter. Meng er de melk onder en roer tot je een gebonden bechamelsaus hebt.

 6. Meng de kruidenkaas en geraspte kaas onder de bechamel. Breng de kaassaus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

 7. Giet de aardappelen af.

 8. Snijd de zalm in fijne sneden en kruid ze met peper en zout.

 9. Wikkel de gebakken stronkjes witloof telkens in een snede rauwe zalm. Schik ze in een ovenschaal.

 10. Giet de kaassaus over de witloofrolletjes en strooi de gemalen kaas erover.

 11. Zet de ovenschotel ongeveer 10 minuten onder de grill tot je een goudbruin kaaskorstje ziet en serveer meteen met de aardappelen.

Recept van :

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.