Skip to content

Kookkunst is de kunst om voedsel te bereiden, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de smaak. Koken is een veelheid aan kooktechnieken. Door kooktechnieken te variëren en ingrediënten te combineren, ontstaan diverse gerechten en per land of streek keukens, zoals de klassieke Franse of de verfijnde Belgische keuken.

 

Bakken is het garen en bruin laten worden van vlees, wild, gevogelte, vis, groente of fruit in hete boter, olie of ander vet, in een pan al of niet met gesloten deksel. Om uitdroging van het vlees te voorkomen wordt er af en toe enig vocht overheen gegoten of gesprenkeld.

Anderzijds is het bakken in een oven van gebak een vorm van bereiding van voedsel die wereldwjd op min of meer dezelfde manier maar met verschillende ingrediënten, waarvan bloem en meel de voornaamste zijn, gebeurt.

 

Deze website helpt je om ideeên op te doen om voor jullie thuis een fantastische maaltijd te bereiden.

Bavarois van vanille met puree van rode vruchten

Ingrediënten :

Bereiding :

De Coulis

  1. Verwarm 100 g bosvruchten + 50 g suiker.

  2. Mix alles en steek het door een fijne zeef. Laat afkoelen.

De Bavarois

  1. Week de gelatineblaadjes in koud !! water

  2. Verwarm de melk samen met een ½ vanillestokje. Klop de eigelen stevig op met de kristalsuiker. Doe de warme melk al roerend bij de eigelen. Plaats deze terug op een middelmatig vuur en roer voortdurend tot de saus begint te dikken (niet laten koken). Voeg de opgeloste gelatineblaadjes bij de crème. Laat de vloeistof bijna volledig afkoelen in koud water.

  3. Klop de room stijf samen met de vanillesuiker (Crème Chantilly).

  4. Haal het vanillestokje uit de crème en spatel de opgeklopte room erdoor. Giet de samenstelling in een (weinig) beboterde vorm en laat die opstijven in de koelkast. Om de vorm er later uit te halen, dopen we die even in heel warm water.

  5. Versier het bord met wat fruit, leg er een sneetje bavarois op en een streepje coulis van aardbeien.

Recept van :

Laat een reactie na

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Designed using Creattica. Powered by WordPress.